wloskie dania z kurczakiem

wloskie dania z kurczakiem

Nowa Zelandia Przepisy i kuchni

Nowa Zelandia dostaje swoją kuchnię z dwóch różnych źródeł: Kuchnia brytyjska, wprowadzony przez osadników z Wielkiej Brytanii, a także tradycyjne dania z rdzennych Maorysów. Dodatkowo, w ostatnich latach, jako podróży za granicą stała się szerzej dostępne, Nowa Zelandia ma również stopniowo zaczął wprowadzać wpływy z kuchni francuskiej, włoskiej kuchni, a także azjatyckich recepturach.http://www.transporthiszpania.com/galeria.php?i=2

Niektóre popularne dania w Nowej Zelandii obejmują:

– Colonial gęsi – A jest pieczony udziec jagnięcy, bez kości, nadziewane miodem i suszonymi morelami i marynowane w czerwonym winie. Ten przepis został opracowany przez pionierów kolonialnych Nowej Zelandii, który chciał naśladować smak gęsi, ale nie miał do czynienia z owcami.

– Fish and chips – Like brytyjskiej ryby z frytkami, to danie składa się z głęboko smażone ryby w cieście lub bułce tartej, podawane z pieczonymi ziemniakami.

– pasztety mięsne

wloskie dania z kurczakiem

– Pieczona jagnięcina

– Lamingtons – Kostki biszkopt, pokryte polewą czekoladową i wiórków kokosowych. Kostki mogą być krojone na pół, a warstwa kremu lub dżemem truskawkowym spreadu pomiędzy połówkami.

– ANZAC biscuits – Nowozelandczycy twierdzą, że wymyślił to danie, ale danie jest również twierdził, przez Australię. biscuts ANZAC są wykonane z płatków owsianych, kokosa i syropu. Według legendy, po raz pierwszy zostały one przygotowane dla żołnierzy ANZAC wysłanych do walki w kampanii Gallipoli w I wojnie światowej, recepta jest specjalnie zaprojektowana tak, aby wytworzyć ciastko, które również zachowania.

– Pavlova – bezy z chrupiącą zewnętrzną, ale lekkie i puszyste w środku. Podobnie jak w przypadku ciastka ANZAC, Australii i Nowej Zelandii twierdzą, że wymyślił danie.

– Hokey ciasny lody – Lody waniliowe zawierająca małe grudki toffi.

art-dest-blog.pl/
– autor artykułu