wloskie dania dietetyczne

wloskie dania dietetyczne

Tiramisu – Pick Me Up

Tiramisu ‚jest jednym z najnowszych dodatków do „tradycyjnego” kuchni włoskiej. Każdy wie już, że Tiramisu oznacza „pick-me-up” w języku włoskim, na wysokiej zawartości energetycznej (jaj i cukru) i kofeina z mocnej kawy espresso. Tiramisu stał się jednym z najpopularniejszych deserów serwowanych w restauracji wszystkich typów, nie tylko włoskich restauracji.

Przepisy dostać manipulowane przez kucharza więc są na ogół nigdy taka sama jak oryginał, aby rozpocząć. W oryginalnym przepisie, nie było alkohol jako placek pierwotnie skierowany do dzieci i osób starszych, a oryginalny kształt okrągły.

Tiramisu mogą być złożone (featuring warstw różnych smaków i tekstur) lub uproszczone. Jest jakaś debata dotycząca pochodzenia Tiramisu, tak jak nie ma udokumentowane wzmianki o deser przed 1983. Ale ostatnie słowo o pochodzeniu Tiramisu jest z książki Fernando e Tina Raris „La Marca Gastronomica” opublikowanej w 1998 roku.

Pierwszym składnikiem jest ser mascarpone. Ser ten ma bardzo głębokie korzenie w kuchni włoskiej. Został on wykonany już w 13 wieku w regionie Lombardii. Ser ten ma bardzo wysoką zawartość tłuszczu, wstawanie do siedemdziesięciu pięciu procent. Jest gładka i kremowa. Podobnie jak wiele innych włoskich potraw, najlepiej ser Mascarpone pochodzi bezpośrednio z Włoch. Jednak jesteś miłośnikiem włoskiej żywności podejmowania Tiramisu w domu, istnieje wiele twórców mascarpone w Ameryce.

Kolejnym składnikiem jest Zabaglione śmietany. Jest to prawdziwy klasyk włoskie jedzenie deser. Pochodzi ona ze świata renomowanych kuchniach Wenecji. Kiedy pierwotnie stał się popularny włoskie jedzenie deser to było robione z żółtka, miodu i słodkiego wina na Cyprze. Obecnie cukier zastąpiono pierwotnego miodu. Najbardziej stwierdzono różnicy w smaku, choć pochodzi z wykorzystaniem Marsala zamiast słodkiego wina na Cyprze. Krem może być wykonana z domu i jest łatwiej niż większość włoskich kucharzy żywności niech dalej.

Trzecim składnikiem jest najbardziej charakterystyczny czynnik Tiramisu, espresso. Ten strzał kofeiny gdzie deser dostaje swoją nazwę. Jest to, że kawa jest prawdziwe włoskiej i jest znacznie silniejsze niż kawy amerykańskiej. Espresso jest najważniejszym kawy w kuchni włoskiej i widać po wielu włoskich dań.

Czwarty i ostatni składnik jest biszkoptem. Te popularne ciasteczka pochodzi z Włoch i dokonały licznych występów nie tylko w kuchni włoskiej, ale także w wielu innych kuchni narodowych. Te ciasteczka są niezwykle lekkie dzięki białej bitą jaj używanych do ich produkcji. Są niezwykle popularny i jeden z najbardziej cenionych włoskich deserów żywności we Włoszech.

Wystarczy zapisać pokój dla tiramisu albo zjeść deser w pierwszej kolejności.

– autor artykułu